Stranice

Molitveni susret za prvopričesnike i njihove roditelje u ZabokuU sklopu pastoralnog projekta Zagrebačke nadbiskupije „Kateheze za odrasle“, u utorak 25. ožujka se u župnoj crkvi sv. Jelene Križarice održao molitveni susret za prvopričesnike i njihove roditelje.

Tako je župnik Marijan Culjak potaknuo roditelje da razmišljaju o vlastitom djetetu na temelju novozavjetnog teksta (Mk, 10, 13-15), kako i na koji način mogu doživjeti susret kao zajedništvo roditelja i djece u molitvi, meditaciji i pjesmi i kako potaknuti obitelji na svakodnevnu obiteljsku molitvu. Moliti se za svoj brak i svoju obitelj može biti jedna od najvažnijih stvari koje ćete učiniti za sklad svoje obitelji.

Obitelj je zajednica u kojoj se, od samoga djetinjstva, mogu usvajati moralne vrijednosti, gdje se može započeti Boga častiti i dobro se služiti slobodom. Obiteljski je život uvođenje u društveni život.

Kao što smo večeras zastali u molitvi, potičem vas na svakodnevnu ili barem povremenu obiteljsku molitvu. Iako imamo puno obaveza i malo smo zajedno, možemo ipak koji trenutak zastati i zajedno s Kristom moliti. Osobita pomoć bit će vam molitvena knjižica koju smo pripremili za svakoga od vas, za svaku obitelj, pa se koliko je god moguće okupite i molite zajedno jer to su temeljne vrijednosti svake kršćanske obitelji uz pohađanje misnih slavlja u našim župnim zajednicama – poručio je vlč Culjak.  


Darko Fiket
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: