Stranice

Molitva krunice za župno zajedništvo

Kardinal je u svojoj katehezi Marija - Majka Crkve i Majka obitelji pozvao roditelje da im nazaretska obitelj bude uzor i nadahnuće te da svojoj djeci približe Isusa, Mariju i Josipa, osobito kroz zajedničku obiteljsku molitvu krunice. Također, Kardinal je potaknuo obitelji da zajedno hodočaste u marijanska svetišta.

U razgovoru nakon kateheze župljani su bili mišljenja da djecu treba odmalena učiti da cijela obitelj ide na hodočašće. Kad se to obiteljsko hodočašće ostvaruje unutar župne zajednice, djeca se ujedno uče i župnom zajedništvu te još intenzivnije doživljavaju molitveno i hodočasničko raspoloženje.

Pritom se može molitva krunice u hodočasničkom autobusu obogatiti pjesmama te djecu i mlade aktivno u nju uključiti tako da je oni predvode i animiraju. Manjem uzrastu djece treba pojasniti i približiti pojedina otajstva krunice. Župljani su izrazili želju da se ide u ona marijanska svetišta u koja se do sada još nije hodočastilo.

Na kraju su podijeljene pojedine desetice krunice župljanima koji su se željeli uključiti u cjelomjesečnu molitvu žive krunice na nakanu za župno zajedništvo. 
 

Tanja Radović Ravnić
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: