Stranice

Molitveni susret u ZabokuSredišnji događaj svjetskog dana bolesnika i proslave blagdana Gospe Lurdske  bilo je misno slavlje, koje je u utorak, 11. veljače u crkvi sv. Jelene Križarice u Zaboku predvodio zabočki župnik Marijan Culjak.

Misnom slavlju prethodio je program koji je pripremljen u sklopu pastoralnog projekta Zagrebačke nadbiskupije „Kateheze za odrasle“ koji smo uz pjesmu i molitvu zaključili sa „Molitvom za mog liječnika“ nakon kojeg je uslijedilo misno slavlje.

Zahvalimo ovim misnim slavljem dragom Bogu što nas kao svoju djecu ljubi, i nikad nas ne napušta, osobito kad nam je teško i kad smo bolesni. Želimo zahvaliti BDM, Gospi Lurdskoj, koja je Zdravlje bolesnih, koju od starine naš narod zove „Ljekarnicom nebeskom hrvatskoga naroda“.

Želimo također zahvaliti tolikim dobrim ljudima koji su spremni pomagati i svojom stručnošću i svojom kršćanskom ljubavlju sve koji trpe: to su naši liječnici, medicinske sestre i tehničari, svo medicinsko osoblje. Za njih molimo Božji blagoslov.

Svjetski dan bolesnika predstavlja snažan poziv na ponovno otkrivanje onih koji trpe u kršćanskoj zajednici, želimo danas a i svakoga dana biti zajedno, zajedno i s našom bolesnom braćom i sestrama, zajedno i sa svima koji njeguju i liječe bolesnike, osobito bolesnu djecu i one koje trpe – zaključuje župnik Culjak.


Darko Fiket
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: