Stranice

„Kako Bog meni odgovara?“

U župi Svetog Ivana Krstitelja u Lugu Samoborskom i ovog se utorka, 18. ožujka 2014., održala kateheza za odrasle u sklopu pastoralnog projekta Zagrebačke nadbiskupije, a dvadesetak župljana željelo je čuti nešto više o molitvi koja je bila tema kateheze.

Nakon što je župnik vlč. Mladen Sinković uveo u temu, župljani su rado podijelili svoja mišljenja te je na taj način molitva sagledana s više aspekata.

Istaknula bih i ugodnu, obiteljsku atmosferu koja je i ovog utorka vladala, zbog koje su župljani iskreno govorili o tome kako oni doživljavaju i proživljavaju molitvu iznoseći svoje primjere molitve.

Iako smo svi naglasili važnost molitve zahvale, ipak smo se složili kako se više obraćamo Bogu molitvom sa svojim potrebama. Osim toga istaknuli smo koliko je važno moliti zajedno, počevši sa zajedničkom molitvom u obitelji pa sve do molitve u župnoj zajednici pri čemu smo naglasili koliko je zajednička molitva značajna u odgoju naše djece.

Na kraju smo zaključili kako je molitva kao razgovor s Bogom dvosmjerna i zato si svatko od nas mora odgovoriti na pitanje „Kako Bog meni odgovara?“.

Zbog veoma prisne i ugodne atmosfere s nestrpljenjem iščekujemo sljedeći utorak.
 
Irena Matijaščić,
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: