Stranice

Križ – jedini put k tvome OcuŠto pomisliš kad čuješ riječ križ? Što on tebi predstavlja? Kako se nosiš sa svojim križem ili si čak toliko samouvjeren da ga nemaš i da ti je u životu u potpunosti nepotreban jer ti imaš neke svoje planove i snove i poprilično ti dobro ide k njihovom ostvarenju bez ičije pomoći?

Jesi li od onih ljudi koji najveći kršćanski simbol smatra samo jednim simpatičnim krikom mode koji krasi tebe, tvoje domove, automobile?
 
Na ta i mnoga druga pitanja i ovog utorka, 1. travnja, župljani sv. Tri kralja Karlovac – Banija davali su svoje odgovore. Uz pomoć izvrsno razrađene župnikove prezentacije, ispred križa uz svijeću u tišini ali i pokoju pjesmu, tridesetak župljana duboko u sebi promišljalo je i tražilo odgovore koje su kasnije svatko na svoj način i međusobno podijelili.
 
Iskustva i mišljenja su različita, no nekako su se svi složili u jednom.

Križ je ono što te čini snažnijim i boljim u životu. Svaka ona tvoja misao ili želja za tebe može predstavljati križ jer često imaš osjećaj da ideš protiv sebe. Ti bi jedno, svijet drugo a čini ti se da Bog ima za tebe namijenjeno nešto sasvim treće. Bio on lakši ili teži, vidljiv ili ne vidljiv, vjeruj on je dio tvog života. Ustvari on je život, on je put u nebo. Jedini put koji te vodi tvome Ocu.
 
„Tko ne nosi svoga križa i ne ide za mnom, ne može biti moj učenik.“  Lk 14,27

Mirjana Kresojević
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
 
Ispišite stranicu: